Ontdek Abruzzo

pescara-abruzzo_trabocchi-01pescara-abruzzo_trabocchi-02pescara-abruzzo_491_eremo_santo_spiritopescara-abruzzo_gole-del-saggitariopescara-abruzzo_789_pescara-abruzzo_vastopescara-abruzzo_792_pescara-abruzzo_805_pescara-abruzzo_812_pescara-abruzzo_823_pescara-abruzzo_scannopescara-abruzzo_424_pescara-abruzzo_sulmona

Abruzzo is een enigszins onbekende en zeker ondergewaardeerde regio in midden Italië.

De regio bestaat uit 4 provincies: L’Aquila, Chieti, Pescara en Teramo. Elke provincie heeft zijn eigen specialiteiten. De grootste attracties van Abruzzo zijn de Nationale Parken en de Apennijnen. Er zijn er in totaal 4 Nationale Parken die allemaal de moeite van een bezoek waard zijn. De Nationale Parken zijn gelegen in het prachtige berggebied van de Apennijnen. U vindt hier bergtoppen tot bijna 3000 m. hoog. In de winter wordt hier volop geskied.
Abruzzo is de enige regio in Italië, en één van de weinige in Europa, waar grotere wilde dieren kunnen overleven. Er lopen hier nog beren, wolven en gemzen rond! Een andere grote attractie van Abruzzo zijn de vele schitterende dorpjes en burchten, op zijn Italiaans genoemd ‘Borghi’. Deze zijn vaak op de mooiste plekjes in het landschap gebouwd.
Ook voor strandliefhebbers heeft Abruzzo veel te bieden. Van brede zandstranden bij Pescara tot kleine baaitjes met kiezelstranden en fantastisch helder water.

  • L’Aquila
  • L’Aquila in het westelijke deel van Abruzzois een groen gebied met 3 Nationale Parken en vele middeleeuwse plaatsen om te bezoeken, zoals bijvoorbeeld Santo Stefano di Sessanio.

  • Chieti
  • Chieti is de zuidoostelijke provincie aan de Adriatische zee. Het heeft een heuvelachtig landschap en mooie stranden en baaitjes bij de zogenaamde Trabocchi kust. Trabocchi zijn kenmerkende traditionele visplatformen die hier langs de kust staan.

  • Pescara
  • De provincie Pescara, met zijn moderne hoofdstad Pescara, heeft een gevarieerd landschap en een paar mooie ‘Borghi’ die een bezoek waard zijn, zoals Abbateggio.

  • Teramo
  • Teramo is de noordelijke provincie, gelegen tegen de regio Le Marche aan. Het landschap is hier heuvelachtig en aan de kust zijn mooie brede zandstranden.

De regio Abruzzo biedt u een grote variëteit in landschappen en mogelijkheden. In de vroege lente is het zelfs mogelijk om in de ochtend te skiën in de Apennijnen rond Roccaraso en in de middag heerlijk op het strand van de Adriatische kust te zonnen. De afstand bedraagt minder dan 80 km!

Voor de liefhebbers van (berg)wandelen is Majella park een aanrader. Of ga terug in de tijd en wandel door de eeuwenoude, en soms grotendeels verlaten, stadjes oftewel ‘Borghi più belli d’Italia’ waar Abruzzo rijk aan is. Vergeet ook de keuken van Abruzzo niet. Lekkernijen uit deze streek zijn spaghetti alla Chitarra, Carne alla Brace en vooral de Arrosticini.
Abruzzo is een fantastische regio voor een vakantie, ver weg van het massa-toerisme. Hier kunt u nog het echte en onaangetaste Italië ervaren.

Wie ooit Abruzzo heeft bezocht zal zich altijd haar schitterende landschap, wilde natuur en fantastische dorpjes herinneren!