Over agriturismo vakanties

Het Italiaanse woord ‘Agriturismo’ is een combinatie van de woorden ‘agricultuur’ en ‘toerisme’. Sinds 1985 is het volgens de wet een officiële vorm van accommodatie in een vakantieboerderij.

In veel delen van Italië wordt het voor de kleinschalige boeren steeds moeilijker om te overleven. Als gevolg hiervan zijn veel boerderijen verlaten. In 1985 is als gevolg hiervan de agriturismo wet ontwikkeld om boeren te helpen een alternatieve inkomstenbron te verschaffen. Bovendien wil men zo voorkomen dat de traditionele vaardigheden van deze boeren verloren gaat.
Veel boeren hebben deze kans aangegrepen om hun boerderij te renoveren en om te bouwen naar agriturismo oftewel vakantieboerderij. Sindsdien is er een gestage groei in de populariteit van deze vorm van vakantie.

Agriturismo populariteit

De populariteit van agriturismo vakanties wordt grotendeels veroorzaakt door de hoge waarde die Italianen, en bij uitstek Italiaanse boeren, hechten aan traditie en kwaliteit van hun producten. Veel van de agriturismo eigenaren in Abruzzo zijn zeer trots op de producten die zij produceren. De zelf geproduceerde olijfolie en wijn presenteren ze graag aan hun gasten. De Montepulciano D’Abruzzo smaakt hier werkelijk nog veel lekkerder!
Een agriturismo vakantie in Abruzzo biedt gasten de mogelijkheid om het echte boerenleven in Italië te ervaren in een schitterende omgeving. Ver weg van het massa-toerisme maar wel met alle comfort die je op een vakantie mag verwachten.

Agriturismi di Qualita

Op onze website vindt u agriturismo’s die samenwerken in de associatie Terranostra Abruzzo. Zij hebben als doel uniforme standaarden te zetten zodat zij hun gasten kunnen voorzien van het hoogste niveau aan comfort en service.

Agriturismi di Qualita minimale eisen:

  • Indien de agriturismo een restaurant heeft zal deze zoveel mogelijk regionale gerechten serveren met zelf verbouwde ingrediënten
  • De eigenaar van de agriturismo let op het gebruik van natuurlijke grondstoffen en beperkt afval en gebruik van de grondstoffen tot een minimum.
  • Kwaliteits agriturismo’s organiseren culturele uitstapjes voor hun gasten.
  • De eigenaren letten er op dat geluidsoverlast tot een minimum wordt beperkt.
  • Er wordt de mogelijkheid geboden om landbouwproductie en lokale tradities van dichtbij te ervaren

Abruzzo is de perfecte omgeving voor een agriturismo vakantie
> Ontdek de groene regio Abruzzo